XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man bygger en Sand Rail Dashboard


Sand skenor är minimalistisk, tvåhjulsdrift, off vägfordon (dyn barnvagnar) ofta baserade på Volkswagen skalbagge löpverket. Namnet kommer från stålrör eller "rails" används i chassikonstruktion. Det finns tillverkare av kompletta fordon, men många är monterade från kit eller en grundläggande stålrör chassi med tillsatta komponenter. Ytterligare andra är helt byggd från grunden. Många chassi eller hembyggda modeller saknar bestämmelser för instrument, så tillverka din egen instrumentbrädan eller instrumentpanelen.

Instruktioner

inledande beslut

1 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard

Välj de funktioner du vill övervaka. Gemensamma instrument inkluderar en hastighetsmätare, varvräknare, oljetryck, bränslenivå, olja eller vatten temperatur och spänning. Instrument är tillgängliga från bildelar butiker och internet auto butiker leverans individuellt eller i set. Nya instrument kommer med mallar och guider som anger storleken på verktyget (hålsåg) behövs och clips eller fästen för att fästa instrumentet på instrumentbrädan.

2 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard


Välj material för instrumentpanelen. Det måste vara tillräckligt styv för att motstå vikten av instrumenten tillsammans med vibrationer och krafter som produceras i körning i ojämn terräng.

3 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard


Bestäm var att montera instrumentpanelen i chassit. Den horisontella streck bar över rattstången är en bra plats.

Att lägga ut instrumentpanelen

4 Använd en juridisk storlek papper (längden) och arbeta med botten 6 ½ inches med 14 inches, experimentera med instrument layouter som är tilltalande för dig. De översta 2 inches ge utrymme för montering av instrumentbrädan.

5 Använd mallarna som följer med de instrument för korrekt dimensionering. Observera att hålstorlekar är mindre än instrument bezel storlekar.

6 Markera punkterna i varje hål center.

7 Notera den exakta positionen för centrum märken med regeln.

8 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard

Konstruktion

9 Överför layouten på instrumentpanelen material inklusive varumärken för dina "U" bultarna.

10 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard

Skär öppningar för dina instrument och hål för "U" bultarna med en borr, pelarborrmaskin eller sticksåg.

11 Avrunda (radie) vassa kanter med en sticksåg eller fil och sand till en slät yta.

12 Prime och måla din nya instrumentpanelen om det är stål. Kompositmaterial eller aluminium kan lämnas nakna eller med ett skyddande skikt av klar beläggning.

13 Hur man bygger en Sand Rail Dashboard


Montera dina instrument på instrumentbrädan enligt tillverkarens anvisningar och montera den nya instrumentpanelen till sand skena med hjälp av "U" bultarna och skiftnyckel / mutterdragare.

Tips

  • För en mer integrerad utseende, kan du ha en svets / verkstaden lägga en rörram med fästflikar för instrumentpanelen. Du skulle ändra storlek / form på instrumentpanelen för att passa i ramen.
  • Använd alltid lämplig personlig skyddsutrustning - skyddsglasögon, handskar, skyddsmask / andningsskydd när du arbetar med elverktyg eller potentiellt farliga material som glasfiber eller kompositer.