XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man bygger en Muscle Car Engine


Vissa människor kommer att säga att modern muskel bilens prestanda handlar om att balansera direkt hästkrafter med en jämn kurva vridmoment, god bränsleekonomi och teknisk förfining. Real muskelhuvuden veta sanningen: musclecars är om alla stora cubic inches, kör löjligt hästkrafter på gatan, fragmentering däck och allmänt enraging grannarna varje lördag morgon med mycket kort och dånande avgassystemet. Lyckligtvis gör modern teknik och kvalitetsteknik throwbacks som vi återuppleva dessa vilda dagar och långa nätter av muskelbils storhetstid medan du njuter av alla tillförlitligheten och mångsidigheten hos mer plebejiska kraftverk.

Instruktioner

Att bygga motorn

1 Börja med en eftermarknad motorblocket. Inte så länge sedan var något över 460 cubic inches anses ras enbart territorium. Det var innan företag som Dart, Merlin, Bowtie och Ford Motorsport började gjuta specialmotorblock utformade från början med massiv förskjutning i åtanke. Dessa block är inte bara mycket starkare än deras produktions motsvarigheter, de har också mycket större och tjockare hål och komma i förväg clearanced för långslagig Stroker vevar som gör att du kan uppnå mer än 900 cubic inches för big-block motorer.

2 Installera en stark roterande enhet. Den roterande enheten innefattar vevaxeln, stänger, kolvar, kolv handled stift och kolvringar, och utgör grunden för din motor. Tänk på den roterande enheten och motorblocket som ett städ och huvudena och induktionssystem (som i slutändan bestämma motoreffekten) som en hammare. Pengar som spenderas på en smidd billet stål vevaxel och stavar och smidda aluminiumkolvar är väl spenderade; det finns trygghet i att veta att din motorns nedre änden är alla utom skott.

3 Installera en uppsättning av fritt strömmande huvuden. Motoreffekt potential bestäms till stor del av luftflödet genom topplock, så du vill installera en uppsättning med de största insugs- och avgasportar du har råd. Undvik att blanda aluminium huvuden med en järn block; aluminium och järn expandera och kontrakt med olika hastigheter när uppvärmda, vilket kan resultera i blåst huvudet packningar under vissa omständigheter. Kom ihåg att hålla förbränningskammaren storlek i åtanke när du handlar, eftersom en mindre kammare kommer att öka kompressionsförhållandet. Generellt vill du skjuta för ungefär en 9.5- eller 10-till-ett kompressionsförhållande för användning med gatan gas.

4 Installera en matchad insugningsrör, kamaxel och rubriker. Kamaxeln är "hjärnan" av motorn; större kamaxel lober öppna ventilerna ytterligare och hålla dem öppna längre, höja motorns optimala varvtalsområde. För en gata motor, skulle du vara bäst av ovanstående en full race kamaxel som kommer att sätta din motorns effekttopp på över 7500 rpm för en som toppar på närmare 6500. Du kommer att förlora makt, men motorn blir stillsam nog att köra på gatan utan löjligt hög påkörning utväxling eller en hög stall race-spec momentomvandlare. Alltid köpa ett insugningsrör och avgas rubriker som syftar till att arbeta inom samma område som din kamaxel.

Tips

  • Elektronisk bränsleinsprutning (EFI) ger dig bästa bränsle körsträcka, bästa hästkrafter, mest pålitliga löpning, enklaste start och kommer att fungera bättre med en kompressor eller turbo, men kostar ungefär tre gånger mer än en förgasare inställning och oftast ser typ av dum på en gamla musclecar. Men ändå, om du bygger en 800-kubik-tums motor med all-smidda interna, kommer du redan att titta på en $ 10.000 plus inköp, så bränsleinsprutning kan vara en rimlig investering. Om du väljer EFI, överväga att installera en individuell spjällhus inställning; det är dyrare, men fungerar bra och starkt liknar en gammal rolig bil, Hillborn stil insprutningssystemet. Och det är inget fel med det.