XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man bestämmer Auto Tire Dry Rot


Ofta när en förare upplever en punktering han skyller däcktillverkaren för att producera en defekt däck. Troligen sanningen är att det däck som blåste ut var ett gammalt däck som hade utvecklat torr röta och helt enkelt inte längre kunde hantera den värme som produceras vid normal körning. En sådan värme byggs snabbt upp, särskilt i en dåligt pumpade tire.To bestämma auto däck röta, är det viktigt att ägare av äldre eller sällan drivna fordon kontrollera sina däck för visuella ledtrådar.

Instruktioner

1 Undersök sidoväggarna och slitbanan av däcken noggrant. Torröta indikeras av fina sprickor i däcket och ofta är mest märkbar på däcksidan. En mycket torr ruttnade däck uppvisar också sprickor mellan slitbaneribborna.

2 Byt däck som har börjat torka röta. Ruttnande försvagar däcket dramatiskt. Torr röta är vanligtvis ett tecken på att däcket är gammal eller har dåligt underhållna. Sprickbildning, speciellt i slitbanan, indikerar ett däck som håller på att bli osäkra.

3 Skydda dina däck från torr röta genom att begränsa exponering för solljus. Förvara bil i ett garage när den inte används eller täcka däcken med en UV-beständig lock.

Tips

  • Kontrollera ålder dina däck. Äldre däck är mer benägna att utveckla torr röta. Leta efter DOT numret på däcksidan, som vanligtvis finns i närheten av hjulet. De tre sista siffrorna ange datum däcken tillverkades före år 2000; för det året och senare, är däcken daterad med de fyra sista siffrorna. I båda fallen två av dessa siffror först är veckan däcket producerades, medan de sista en eller två siffror är året.