XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man berättar Age of en Auto Tire


God kvalitet, väl underhållna däck är avgörande för en säker drift av en bil. Skadade, slitna eller gamla däck kan sträng en förare genom att deflatera. En farligare utsikter är en gammal däck plötsligt fungerar, vilket ett fordon för att gå in i en spin eller köra av vägen. Även däcken inte har utgångsdatum, är konventionell bilmekaniker råd att inte ersätta däck som är mer än sex år gamla. Det är ett enkelt sätt att avgöra om dina däck är i denna kategori.

Instruktioner

1 Leta reda på däckets identifieringskod, stämplat på den yttre kanten. Det kommer sannolikt att börja med DOT och har 15 till 16 tecken.

2 Ta reda på om koden slutar i fyra eller tre siffror.

3 Analysera de sista siffrorna.

Om serienumret slutar i tre siffror där de två första är numret på den vecka då däcket producerades, och den sista siffran anger ett år från 1990 till 1999. Till exempel 117 betyder att däcket producerades i den 11: e veckan 1997.

Om serienumret slutar på fyra siffror där de två första är numret på den vecka då däcket tillverkades, och de två sista anger ett år från 2000 på. Till exempel, 0209 betyder att däcket gjordes i den andra veckan i 2009.

4 Öppna en online time lapse räknare och ange aktuellt datum och ungefärligt datum för produktion att tala om ålder auto däcket.

Tips

  • Ett däck kan ha två identifikationsnummer på den, ett långt och ett kort. Endast den längre versionen har den information som behövs för att berätta däckets ålder.