XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man använder Microsoft Communicator på en telefon


Microsoft Communicator är ett program som tillåter användare att ansluta utan en traditionell telefonlinje. Programvaran är oftast används av företag för att hålla arbetsgivare anslutna när en telefonlinje inte är tillgänglig eller önskvärt. Det finns två sätt att använda Microsoft Communicator på din telefon. Den första är att använda programvaran för att vidarekoppla samtal till din telefon. Den andra, vilket bara är möjligt med en smartphone med Internet-kapacitet, är att installera programvaran på din telefon.

Instruktioner

Hur man använder Microsoft Communicator på vilken telefon som helst

1 Ladda ner och installera Microsoft Communicator 2007 (den senaste versionen av programvaran som finns på marknaden) på din dator.

2 Gå till del av programmet "Call-hantering Alternativ" genom att klicka på "File" fliken högst upp på sidan.

3 Välj alternativet för att vidarebefordra alla mottagna samtal via Communicator på skrivbordet till ett annat telefonnummer. Du kan vidarebefordra samtal till en fast telefon eller ett mobilnummer.

Hur man använder Microsoft Communicator på en Smartphone

4 Ladda ner och installera programvaran på din smartphone. De åtgärder som krävs för att ladda ner och installera programvaran kommer att variera beroende på märke och modell av smartphone du använder. Följ guidade anvisningarna under hela installationsprocessen.

5 Lägg till kontakter till Communicator databasen. Det finns tre sätt att göra detta: genom att söka efter den person som använder sin SIP-adress, genom att söka igenom företags listor eller genom att lägga till honom under ett samtal. Det andra alternativet - den omfattar företags listor - är endast tillgänglig om du använder Communicator genom ett företag eller organisation som ställa in ett användarkonto notering när programmet ursprungligen installerats. Kontaktens namn visas på din sida när du lägger henne, men information hennes status (online, offline) visas endast efter kontakten har godkänt för anslutningen. Denna sista del är en funktion exklusivt för mobila versioner av Communicator. Du kan söka efter kontakter genom att gå till "Meny" och sedan "Lägg till kontakt" och välja önskad metod.

6 Testa röst och videochatt alternativ på telefonen. Om du gör det kommer inte att tömma dina vanliga samtalstid minuter från din mobiltelefon plan, eftersom denna information överförs via VoIP (Voice over Internet Protocol).

7 Vidarekoppla samtal från din smartphone till en annan telefon genom att följa stegen i avsnitt ett.

Tips

  • Du kanske föredrar att använda Microsoft Office Communicator Phone Edition för din smartphone, eftersom detta program har utformats särskilt för användning på telefoner snarare än datorer.
  • Microsoft marknadsför nu programvara som heter "Microsoft Lync", som innehåller många av de funktioner som finns i den äldre Communicator programvara.
  • Tänk på att eftersom samtal via Communicator görs med VOIP och inte en säker telefonlinje, information som sänds över dessa samtal kan vara synlig för andra om du inte använder en säker Internetanslutning.