XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur man använder flera Canon blixtar


Medan de flesta yrkesfotografer finner att en studio strobe kit är perfekt för att få bra belysning i mindre än idealisk situationer, eller för professionella skott som bröllop, kan en ljusare inställning för resor och avlägsna situationer utan nätström skapas genom att använda flera blixtar. Canon har flera blixtar, och så länge du har en 580EX II att fungera som trådlöst befälhavare, eller har Speedlite Transmitter ST-E2, kan du använda andra blinkar t.ex. 430EX II som fyller blinkar genom att konfigurera dem som slav blinkar.

Instruktioner

1 Montera kameran på blixtskena. De flesta flash konsoler har en standard gängfäste som kameran kan skruva till.

2 Skjut huvud 580EX II blixt på off-tillbehörs av Off-kamera Shoe Cord, sedan montera enheten till toppen av blixtskena genom att skjuta den på plats och byta låsknappen vid basen av blixten.

3 Skjut kameran slutet av off-tillbehörskabeln till tillbehörsskon av din Canon D-SLR och lås den på plats med hjälp av twist ratten vid basen av skon sladden.

4 Ställ 580EX II masterblixten till master grupp A från kontrollerna på baksidan av enheten genom att trycka på "Zoom" och hålla den i två sekunder, sedan vrida på ratten tills Master visas, tryck på Set. Vrid på ratten igen tills A visas under grupp och tryck sedan på "Set".

5 Ställ in slavblixt (er) till slav, grupp B, genom att trycka på "Zoom" -knappen i två sekunder, sedan vrida på ratten tills Slave visas och tryck sedan på "Set". Vrid på ratten tills B visas under gruppen och tryck sedan på "Set".

6 Slip donen på plats över flash huvudenheter. Dessa kommer att mjuka upp ljuset så att det verkar mer naturligt.

7 Montera slav blinkar blixthållare ljus stand konsoler genom att skjuta dem på plats och låsa enheter till konsolerna. Placera står i rätt konfiguration för din skjuta. Vanligtvis kommer slav blinkar vara på en 45-graders vinkel från motivet du fotograferar.

8 Ställ in uteffekten för slav blinkar genom att trycka på knappen "Mode" på huvud blixten tills M visar. Vrid på ratten tills B blinkar, tryck sedan på "Set" vrid sedan ratten igen för att öka eller minska slavblixt produktion i jämförelse med masterblixten.

9 Ta din bild genom att trycka ned avtryckaren halvvägs för att engagera autofokus, sedan trycka på avtryckaren.

Tips

  • En Speedlite Transmitter ST-E2 kan användas som en master befälhavare på kamerans blixtsko. Med denna metod skulle du inte använda en blixtskena, som du skulle vara att placera två till tre blinkar lightstands och utlösa dem via ST-E2.
  • Utgången för masterblixten kan också ökas eller minskas genom att trycka på knappen "Mode" och välja Grupp A från displayen, sedan justera inställningarna.
  • Sensorn på slavblixt måste ha en viss synvinkel mot masterblixt eller ST-E2, eller det kommer inte att avfyras - till exempel inte avfyras om slavblixten är 180 grader från masterblixten.