XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

1995 Dodge Stratus basmodellen var utrustad med en standard 2.0-liters i-line fyrcylindrig motor eller en extra 2,4-liters i-line fyrcylindrig variant. 1995 Stratus ES fanns med både fyrcylindriga motorer, men kom utrustade med en 2,5-liters V-6 som aktie motorn. Tändstift på 1995 Stratus är ansvariga för tandning av bensin när varje kolv är på toppen av sin cykel. När tändstiften slits ut, dålig start, dålig tomgång, misständningar och ingen start situationer kan uppstå.

Instruktioner

1 Lyft huven och ställ huven prop. Lossa den negativa (svarta) batterikabeln tie-down med en spärr och uttag. Ta bort den negativa batterikabeln från batteriet.

2 Ta en gummitändstiftskontakten från framsidan av motorn, på toppen av ventilkåpan. Vrid boot, för hand, och dra den rakt uppåt. Inspektera skon och den bifogade tändstiftskabeln för sprickor eller brott. Om det finns några sprickor eller brott, ersätta hela tändkabeln set.

3 Ta bort tändstiftet från motorn med en 3/8-tums-enhet ratchet, förlängning och tändstifts. Vrid tändstiftet moturs för att ta bort den. Inspektera pluggen för att se om det finns olja på dess bottendel. Om botten av tändstiftet är mättad med olja, måste du byta tändstift oljetätningar innan du installerar nya pluggar - dessa är små O-ringstätningar i botten av tändstiftshålet, som håller olja från tändstift.

4 Kontrollera och ställa in öppningen på nytt tändstift till 0,050 (i tusendelar av en tum), med användning av ett tändstift gauge verktyget eller bladmåttet set. Ta bort spärr från utvidgningen och tändstifts. Sätt i ett nytt tändstift i uttaget och börja trär kontakten i motorn, för hand. Vrid kontakten tills det är tätt i motorn. Bifoga en momentnyckel till förlängning och tändstiftshylsor, och dra åt tändstiftet till 20 foot-pounds av vridmoment.

5 Sätt gummidamasken över den nya tändstift och tryck på motorn tills det klickar på plats.

6 Upprepa steg 2 till 5 för att installera resten av tändstift. Installera negativa batterikabeln tillbaka till batteriet när alla kontakterna är installerat och åtdragna.

Tips

  • Ta bort varje tändstiftskabeln och koppla individuellt. Detta kommer att hålla dig från att få tändkablarna korsade och stöka tändningsordningsföljden.