XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur konvertera Super 8 film till digitala filer


Super 8mm film var en gång ett populärt format för att fånga filmer och annat videomaterial. Däremot har filmen blivit en sak av det förflutna för hemmabruk i den digitala eran, med kameror som använder nyare och bättre format för att fånga video och överföra den till en dator. Ändå finns det ett sätt att konvertera Super 8mm film till digital, med rätt utrustning, utan kostnaden för att betala en professionell service att göra det åt dig och tidskrävande arbete att bygga ett utstuderat scanningsanordning.

Instruktioner

1 Fyll på filmen som du vill konvertera till en filmprojektor. Ställa in en projektionsskärm eller peka projektorn på ett kalt, plan yta i stället, såsom en vit målad vägg. Denna metod kan inte ge optimal bildkvalitet, men det kommer att få jobbet gjort.

2 Sikta din videokamera på samma plats, med hjälp av stativ för att stabilisera kameran och hålla den stilla. Förbered videokameran för inspelning, sätta in ett band eller DVD om den använder något av dessa format.

3 Spela filmen som en testkörning för att ställa in fokus på projektorn och centrera kameran och göra eventuella justeringar (zoom, fokus, etc.) för att komponera bilden och få bästa möjliga inspelning.

4 Starta filmen och tryck på "Record" på videokameran för att starta inspelningen, och tryck på "Stop" när du är klar.

5 Återgå inspelningen till sin utgångspunkt och ansluter kameran till datorn med USB eller IEEE1394 / Firewire-kabel (beroende på vilken utrustning kräver). Öppna Windows Movie Maker, eller jämförbar video program du valt, och klicka på "Från digital videokamera" i menyn "Import" och följ instruktionerna på skärmen för att överföra video till datorn.