XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur konvertera 8 mm filmer till DVD


Många människor har hittat gamla 8 mm filmer i sina föräldrars eller farföräldrars tillhörigheter och vill gärna ha en kopia av dem på DVD. Det är en länk till det förflutna som många skulle älska att dela med sina barn och vänner. Att skicka de 8 mm filmer för att omvandlas till DVD kan bli mycket dyrt. Följ dessa steg för att konvertera 8 mm-filmer till DVD på egen hand.

Instruktioner

1 Torka av filmprojektor och den vita bakgrunden ren från damm. Justera linsen på filmprojektor så att bilden är tydlig och väl fokuserad.

2 Ställ in den digitala videokameran intill 8 mm projektor så det finns inte mycket av en vinkel. Se till att projektorn inte den digitala videokameran synfält.

3 Praxis för ett par minuter genom att starta den 8 mm film och justering av digitala videokameran så det finns inte mycket bakgrunds omgivande filmen. Spola tillbaka 8mm filmen och starta inspelningen över när du har den digitala videokameran korrekt inställd.

4 Stänga den digitala videokameran när du spelar in så att den inte plocka upp bakgrundsljud eller irriterande surr från projektorn som den spelas 8 mm film. Om du inte har en mute-knapp sedan sätta en mini-jack adapter till ljudingången på den digitala videokameran.

5 Överföra digital video till datorn. Gör detta genom att ansluta Firewire på den digitala videokameran till datorn. Öppna videoredigeringsprogram, såsom MyDVD, och följ instruktionerna som medföljer programmet för att konvertera filmen till DVD.

Tips

  • Undvika stöta projektorn eller den digitala videokameran under inspelning.