XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Komma igång

En DVD hylsa är ofta en mycket mer portabel och mer miljövänligt alternativ till den vanliga DVD-fall. Den tar också upp mycket mindre lagringsutrymme. Bäst av allt, är det enda som typiskt krävs för att göra en en normalstor bit papper - även om det ibland lim används också som ett bindemedel, är det inte nödvändigt att skapa en funktionell hylsa. Med en vanlig A4-storlek pappersark, kan en hylsa byggas som är 13 av 13 centimeter i storlek - tillräckliga dimensioner som krävs för att korrekt innehålla en DVD.

Vikningsprocessen

För att skapa en DVD hylsa hemma, är det bästa sättet att börja genom att vika pappers på längden. Därifrån är det vikta papperet i en serie av veck som resulterar i skapandet av en ficka som är lämplig för att hålla en eller flera DVD-skivor (eller CD-skivor, för den delen). Dessutom är det möjligt att göra en DVD hylsa som kan hålla mer än en DVD, helt enkelt genom att lämna lite mer slack när du gör lämpliga veck. Ju fler DVD-skivor som hylsan är avsedd att hålla, måste mer slak skapas. Med hjälp av en vanlig storlek ark av 8 1/2-tums-by-11-tums papper, kan en hylsa skapas som kan hålla så många som fem eller sex skivor. Den korrekt gjort DVD omslag kommer att hålla en skiva vars yttre kant är rätt under den övre kanten av själva hylsan. För att testa huruvida hylsan har byggts på rätt sätt och att dimensionerna är korrekta, kan en skiva glida in i fickan.

finslipa

För att skapa den säkraste och funktionell DVD omslag, vilket kommer att ge optimalt stöd för skivorna som ingår i, mycket ofta ett bindemedel av något slag används för att täta kanterna på papperet vid varje veck. Även om det är möjligt att göra en kraftig och långvarig hylsa med hjälp av endast en rad samverkande veck och klaffar, det ger naturligtvis extra stöd och hållbarhet för att säkra konstruktionen genom att applicera en liten mängd lim. En fabrikstillverkade hylsa kommer vanligtvis också har en tunn plastfönster på framsidan så att skivan kan ses. I fallet med hemlagad ärmar, är det möjligt att skriva ut DVD omslagsbild direkt på framsidan.