XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur du ansluter en grafisk equalizer till en förförstärkare


En förförstärkare bearbetar signaler från ljudkomponenter, sedan skickar dem vidare till en effektförstärkare som driver högtalarsystemet. En equalizer är ansluten till en förförstärkare låter användaren justera ljudet över ett brett spektrum av ljudfrekvenser för att passa individuella smaker, vanligtvis genom att ställa enskilda glid kontrollerna på equalizer. Förbinder de två komponenterna tar mindre än en minut med en standarduppsättning av ljudkablar

Instruktioner

1 Sätt i pluggar i ena änden av audiokablarna i "OUT till EQ" uttagen på baksidan av förförstärkare, med den vita kontakten för vänster ljudutgång och den röda kontakten till höger ljudutgång.

2 Anslut kontakterna på den andra änden till den uppsättning av ingångarna på förförstärkaren märkt "EQ Loop" eller liknande formuleringar, beroende på preamp modell. Använd samma vita och röda färgkoder för att matcha pluggar med uttagen.

3 Anslut en andra uppsättning ljudkablar från förförstärkaren är "Out to förstärkare" uttagen till effektförstärkarens ingångar.

4 Anslut sladdar för komponenterna till ett överspänningsskydd grenuttag och anslut grenuttag till ett vägguttag.

Tips

  • Tryck på "Bypass" -knappen på förförstärkaren EQ slinga för att ansluta förförstärkare direkt med förstärkaren. Tryck på knappen igen för att ansluta förförstärkaren till equalizer för att justera ljudet.
  • Koppla elektroniken från el samtidigt koppla upp komponenter för att förhindra en kortslutning av misstag korsade kabelanslutningar.