XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur du ändrar en mobiltelefon kontrakt


Mobiltelefon kontrakt låsa typiskt dig för flera år, tvingar dig att hålla samma plan för hela din tid med din leverantör. Trådlösa nätverk, men är oftast villiga att ge gotländska kunder lite svängrum när det gäller att förändra en mobiltelefon kontrakt. Detta beror på bäraren, kundtjänst du pratar med och hur länge du har varit med din operatör. Ring din leverantörens kundtjänst het linje och frågar vad som kan göras för dig.

Instruktioner

1 Bestäm vad du gör och inte tycker om din nuvarande mobiltelefon kontrakt innan du försöker ändra den. Ju mer specifik du är om dina krav, desto mer sannolikt är det företaget kommer att vara villiga (och kan) för att hjälpa dig. Var förnuftig om dina förväntningar på bäraren. Förutsätt inte att de gör att du kan bryta avtalet utan påföljd efter bara två månader efter en kund.

2 Kontrollera operatörens Överenskommelse med användare för information om hur du ändrar ditt kontrakt halvvägs genom sikt. Det kan finnas avgifter inblandade, eller du kanske upptäcker att bäraren erbjuder lösningar som är skräddarsydda för din situation. Vissa flygbolag erbjuder en "Överföring av ansvar" som tillåter dig att hitta en person att ta över resten av ditt kontrakt för dig. Använda en tjänst som MobileSwap att hitta någon att ta över kontraktet.

[Ref. 1]

3 Ring din mobiloperatörs kundtjänstnummer och förklara att du vill ändra ditt kontrakt. Arbetet med kundtjänst så mycket som möjligt, och bara hotar att lämna bäraren som en sista utväg. Ofta lugnt upprepa dina första krav är tillräckligt för att få en representant för att överföra dig till en överlägsen som kan hjälpa till.

[Ref. 2]

4 Be att få tala med någon i att behålla kunder. Detta är den gren av kundtjänst som är ansvaret för att hålla kunderna nöjda att behålla sin verksamhet, och typiskt har lite mer drag i vad de kan göra för dig än vanliga kunder medarbetare.