XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur du aktiverar Verizons Small Business vidarekoppling


Vidarekoppling är en funktion som tillhandahålls av Verizon Small Business Center. Med hjälp av den här funktionen kan du skicka dina samtal till ett annat telefonnummer. Detta är till stor hjälp i situationer där du inte vill missa ett viktigt samtal från en klient, men inte kan ta emot samtalet en ett visst telefonnummer. Det nummer som du vidarebefordra samtal kan vara en mobiltelefon, fast telefon, eller en lång sträcka nummer. Du kan aktivera och avaktivera funktionen när som helst, så länge telefonen har funktionen aktiverad.

Instruktioner

1 Klicka på länken till Verizons hemsida från Resources. Denna sida kommer att ta dig till Verizon Small Business supportsida, där du kan beställa funktionen av vidarekoppling.

2 Klicka på länken "Order Vidarekoppling" på sidan.

3 Se Vidarekoppling alternativ för dig. Du kommer att se en lista med alternativ att välja mellan.

4 Klicka på knappen "Lägg en beställning." En ny sida av "Nuvarande kund / befintliga Verizon Service" visas. Här anger du ditt användarnamn och lösenord för att öppna ditt konto för att lägga till tjänsten.

5 Tillsätt "vidarekoppling" -funktionen i ditt konto från en lista över tjänster.

6 Slå * 72 på telefonen.

7 Ange det telefonnummer som du vill vidarebefordra samtal till (till exempel * 72-908-123-2345).

8 Hit "Skicka" och vänta på bekräftelse att visas på skärmen.

9 Tryck på "End" på att få bekräftelsemeddelandet.

Tips

  • Vidarekoppling med denna funktion är föremål för lokala eller vägavgifter, enligt www.verizon.com. Om telefonlinjen är avgifts begränsad, kommer du inte att kunna skicka ett samtal till någon avgiftsbelagt nummer. Verizon vidarekoppling tjänsten är inte tillgänglig i alla stater. Utöver detta, avgifter, skatter, restriktioner och tilläggsavgifter varierar från land till land.