XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur byter jag Flasher på en Infiniti I30?


Skador på blinkrelä på Infiniti I30 sker oftast från en elektrisk kortslutning. Detta kan inträffa om vatten kommer in i främre eller bakre bakljus heter. Blinkers kan sluta fungera helt och hållet. I andra fall kan blinkers bara stanna på hela tiden eller blinka snabbt när någon signal är inkopplad. Byte av blinkrelä på I30 inte kräver en resa till den lokala bilverkstad. Du kan göra reparationen själv rätt hemma i 20 minuter eller mindre, med hjälp av några verktyg.

Instruktioner

1 Höj huven på I30. Ta bort den negativa batterikabeln från sin post med en hylsnyckel. Lägga kabel ner och bort från batteriet inom motorrummet.

2 Öppna förardörren. Lokalisera säkringslådan precis under instrumentpanelen, i linje med rattstången. Leta efter två små, svarta fyrkantiga reläer på den högra sidan av säkringsdosan. Båda kommer att ha ett kabelnät pluggas in i botten av dem. Reläet närmast säkringsdosan är fönsterrelä. Reläet bredvid att man är blinkersrelä.

3 Skär buntband håller blinkrelä på plats med ett par avbitartång tång. I vissa fall kan reläet hållas på plats med en plasttryckstift på baksidan av den. Om så är fallet, hålla huvudet av avbitare mellan reläet och metallfliken att tryck stift sätts in. Skär tryck stift med avbitare och sänka blinkersrelä.

4 Dra ledningsnätet kontakt ur botten av blinkrelä. Ta tag i kontakten när du tar bort selen. Dra inte kablarna själva dra ur kontakten. Kasta den gamla blinkrelä.

5 Anslut blinkrelä s kabelnät i det nya reläet. Lyft nya blinkrelä tillbaka till sitt ursprungliga monteringsläge. Placera en buntband runt metallfliken där den gamla reläet monteras och kropp det nya reläet. Dra åt buntbandet runt reläet att säkra det på plats.

6 Anslut den negativa batterikabeln tillbaka till sin post och säkra sin bult på plats med hylsnyckel. Vrid tändningsnyckeln framåt för att driva upp tillbehören och kontrollera funktionaliteten av blinkers.

Tips

  • Om blinkers fortfarande inte fungerar, kontrollera säkringen i säkringslådan. En eller flera av lamporna kan blåsas samt och kräva utbyte. Den I30 har också ett relä som driver bakljusen samt kurvtagningsljusen. Båda reläerna mount under huven i kraftdistributionscenter. I raden av reläer närmast passagerardäck, är de andra (bakljus) och den tredje (kurvljus) förmedlar ned. Ta bort antingen av reläerna med ett par relä avdragare tång.