XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur byter jag en termostat SOHC 4.0L?


Den SOHC 4.0 används i många Ford-bilar, från den sportiga Ford Mustang till verktyget Ford Bronco II. Även Ford har placerat SOHC 4,0 motor i många fordon, har de inte ändra placeringen av de flesta komponenter såsom termostaten. Detta gör den till en linjär process för att ändra dessa delar från ett fordon till nästa. Med grundläggande fordons verktyg kan du byta ut termostaten på någon SOHC 4,0 motor.

Instruktioner

1 Öppna motorhuven hos fordonet och kontrollera för att säkerställa att motorn är kall. Kylarvätska blir mycket varm och det är troligt att du kommer att få några vätska på huden. Att arbeta på en sval motor förhindrar möjligheten till förbränning.

2 Lokalisera det område där den övre kylarslangen ansluts till motorns insugningsgrenrör. Ett enkelt sätt att göra detta är att spåra slangen från kylaren till motorn.

3 Ta bort slangklämman genom att klämma kompressionsflikarna med en tång. Med klämman lossas, dra klämman bakåt på slangen. Dra slangen från insugningsröret. Detta gör det lättare att lokalisera och ta bort bultarna som håller fast termostathuset till insugningsröret.

4 Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till intaget. Höljet är metallröret som kylarslangen kläms till. Använd en socket, spärr, förlängning bar och vridbar för att avlägsna bultarna. Alla dessa komponenter ingår i de flesta grundläggande spärr uppsättningar.

5 Lyft termostathuset utanför insugningsröret och kassera höljet packning inklämd mellan huset och intaget.

6 Lyfta den gamla termostaten ur insugningsröret och sedan placera den nya ett i hålet. Tappen är vänd ut ur motorn.

7 Placera packningen som ingår i den nya termostaten på basen av insugningsröret. Linje bulthålen på packningen med bulthålen på insugningsröret.

8 Placera termostathuset ovanpå packningen och fäst den till insugningsröret med bultarna. Om de gamla bultarna korroderade eller rundade över, ersätta dem med nya.

9 Skjut kylarslangen tillbaka till termostathuset och fäst den på plats med slangklämma.