XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Utföra regelbundna oljebyten på en Honda Civic är lika viktigt som på någon annan bil. Alla de petroleumbaserade produkter i en bil som värma upp och kyla ner förlorar sin kemiska föreningen efter ett tag. Motorolja används för att smörja motorn, så det är under de mest tvång. Med det höga priset på olja och arbetskraft, kan du spara tid och pengar genom att ändra oljan själv om du har rätt utrustning.

Om du köper din olja på en auto-delar och / eller servicecenter, fråga om de tar den förbrukade oljan utan extra kostnad. Vissa platser kommer att göra detta gratis, och allt du behöver göra är att flaskan upp oljan och föra den tillbaka till dem.

Instruktioner

1 Titta på handboken för din bil innan du börjar. Du vill hitta vätske specifikationer för Honda Civic. Om det är en äldre Civic, kallar det förmodligen 5 W 30 motorolja; om det är en nyare Civic får kalla för 5 W 20 olja. Oavsett om du vill använda syntetiska är upp till dig. Syntetisk olja är bättre och varar längre; du kan gå längre mellan oljebyten, men det kostar också mer pengar. Också försöka ta reda på hur mycket olja fordonet efterlyser. Några av de äldre samhällskunskap tog bara 3-1 / 2 liter, men en hel del nyare bilar använder mer olja. Det är också en bra idé att skriva ned VIN-nummer på din bil, och dess år och motorstorlek. Om det finns ett urval av oljefilter i delar butiken, ge dem VIN-nummer; de kan bestämma vilket filter bilen kräver.

2 Köra bilen upp på ramper på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Det är klokt att ha någon vägleda dig, men om ingen är tillgänglig, vara extra försiktig med att inte köra över ramperna. Om du inte har bil ramper, kan du höja varje främre kvartal med en våning jack och placera jack står på nypa panelen förlängning bakom varje framhjul. Placera fordonet i parken eller i växel och dra åt handbromsen. Frigöra huven spärren.

3 Placera ett hjul chock bakom en eller båda bakdäcken. Lyft huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Locket kan även ange vilken typ av olja fordonet kräver; och genom att ta bort det, du skapar en luftventil för oljan rinna snabbare när du är under bilen. Placera oljelocket på en plats där du inte kommer att förlora det och kommer ihåg att byta ut den innan du stänger huven.

4 Krypa under bilen, på en ranka om du har en, med metriska handen skiftnyckel set, ett stort avlopp hink, ett nytt oljefilter, en butik trasa och en oljefiltret nyckel.

5 Leta upp oljefiltret. Troligtvis är den bakom den högra sidan brandväggen på baksidan av motorn. Filter på nyare Samhällskunskap är lättare att upptäcka, och kan vara rätt nära oljetråget. Använda oljefiltret nyckel, lossa filtret; innan du får det för löst, placera dräneringen hink under det att fånga oljan som kommer att rinna ut ur den. Ta bort filtret hela vägen. Var noga med den gamla gummioljefilterpackningen inte kvar på oljefiltret fläns. Torka med en butik trasa efter att det slutat dränering. Gnugga lite olja på det nya oljefiltret packning och skruva fast den ordentligt, men inte använda nyckeln; bara dra åt. Med butiken trasa, torka rent det område där oljan flöt ned.

6 Leta reda på oljetråget. Lossa oljepluggen med handnyckel (förmodligen 19mm, men om inte, har du uppsättning med dig) och placera dränerings hink nedan. Ta bort oljepluggen, vara medveten om kontakten packningen. Du vill inte förlora detta, och kommer att vilja byta ut den på kontakten om den faller av. Låt oljan rinna ner i hinken. När det är ner till en minimal rännil, byt ut pluggen och dra åt den med handnyckel. Torka området rent med en butik trasa.

7 Ta bort alla verktyg och dränerings skopan från under fordonet. Placera en tratt i oljepåfyllningshålet i motorn och häll i oljan. Kontrollera oljestickan efter 3 liter och avgöra hur mycket mer kan behövas. Det skulle vara klokt att sätta på något mer än 3-1 / 2 liter och starta motorn, kontrollera sedan oljestickan igen. Du kan behöva lägga till lite mer, men det bör inte ta mycket mer än fyra liter.

8 Byt oljepåfyllningslocket. Stäng huven. Ta bort hjulet chock och tillbaka bilen av ramperna, eller höja fordonet, ta bort domkraften och ta bort hjulet chock.

Tips

  • Om den plats där du köpte oljan tar tillbaka använt olja, kan du tömma oljan från avloppet skopan tillbaka till tomma kvart behållare. Den automatiska centrum kan mycket väl ta det gamla oljefiltret, också, men se till att det runnit ut bra, så det kommer inte att göra en enda röra. Om inte, kan du behöva kontrollera med din lokala dumpa och be om deras regler för använt olja och filter.