XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Rotor eller skiva

Skivbromsar är uppkallade efter rotorn. De flesta fordon har använt skivbromsar på framsidan av fordon under många år. Nu är många fordon som erbjuder fyra hjul skivbromsar som är effektivare och lättare att ersätta än trumbromsar. Front skivor eller rotorer är två platta bitar av smidda metall pläterade tillsammans med öppningar i mellan. Ventilerna bistå rotorn i kylning, eftersom friktionen hos dynorna mot ytan av rotorn skapar intensiv värme. Tänk på rotorn som ett framhjul på en tio-växlad cykel eller mountainbike. Rotorn är monterad på knogen under hjulet och den rör sig i en roterande rörelse med hjulet. När du drar bromsok handbromsen på styret av cykeln, två hårda gummikuddar, en på varje åktur kanten av cykeldäck, tryck ihop och bromsa cykeln ner. När bromsen ansätts, bromsok sitter över rotorn aktiverar en hydraulkolv som pressar bromsbeläggen, en på vardera sidan av rotorn, mot plattan av rotorn applicera jämnt tryck och saktar fordonet ner.

Caliper

Även om alla av komponenterna i skivbromsar är viktiga, är det viktigaste en av all bromsoket. Detta är den enhet som aktiverar dynorna mot rotorn. Tjockleken arbetar från en serie av hydraulik som börjar med huvudcylindern ligger i motorrummet. Den hydrauliska fluiden är bromsvätska. Vätskan är inkopplat till bromssystem varje hjul genom en serie av linjer stål. Dessa linjer bära hydraulvätska till de hydrauliska komponenterna hos varje hjul. Genom att trycka på bromspedalen, en effektbromsbooster gäller hydraultrycket från huvudcylindern, genom ledningarna plåt varje hydraulisk komponent vid varje hjul. Tjockleken används i skivbromsar och täcker rotorn, kramar det som det står vertikalt med hjulet. Bromsbelägg är inne i bromsoket, men en på vardera sidan av rotorn. Som det hydrauliska trycket aktiverar, kolven i bromsoket sträcker sig i en utåtgående rörelse och pressar dynorna och den pläterade plana ytan av rotorn, bromsa fordonet.

Bromsklossen

Den vanligast sliten del av skivan bromssystem är dynan. Friktionsmaterialet monterat på frontplattan av dynan är mindre aggressiv i kompositionen på ytan av rotorn. Precis liknande cykel använder hårda gummikuddar, för om det används något mer aggressiv, skulle det skada hjulet på cykeln. Efter tiden, friktionsmaterialet av dynan slits ned, liksom rotorn till en grad, men en hel del mer långsammare än dynmaterialet. Men numera är rotorerna tunnare och billigare så att korrekt ersätta kuddar, många mekanik väljer att ersätta rotorerna motsätter sig att bearbeta dem (eller matcha dem) på en svarv för att dyka upp igen dem.