XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Katalysatorn var ursprungligen avsedd att bidra till saneringen avgaser utvisats från motorn. Men de är också begränsande, och kan sänka hästkrafter nummer. Om du bygger en racerbil, en av de första stegen du kan vidta är att ersätta de katalysatorer med raka rör, som kan öka din hästkrafter. Naturligtvis är detta inte lagligt i de flesta stater, så om du inte bygga en bil som är bara för spåret, kolla med din lokala DMV för lagar i ditt tillstånd. Om områdets lagligheten tillåter, kan du följa en steg-för-steg-process för att kringgå katalysator på en 2004 Sierra lastbil, vilket inte är en ytterst svår process.

Instruktioner

1 Jack fordonet i luften och placera pallbockar under ramen. Du behöver tillräckligt med utrymme att manövrera under fordonet med den stora sågen. Se till att fordonet står säkert på pallbockar innan du kryper under fordonet.

2 Lokalisera katalysatorer. Beroende på vilket tillstånd fordonet såldes, det finns åtminstone tre katalysatorer. Du kan identifiera dem lätt. De är belägna på avgaserna, och är minst 6 inches i diameter och görs med en annan färg stål.

3 Använda Sawzall att skära de katalytiska omvandlarna utanför avgas en i taget. Se till snittet är så rak som möjligt, eftersom det kommer att göra svetsprocessen enklare. Dessutom skär endast på raka sektioner av rör, annars får du en svår tid montering av slangen.

4 Ta avgasslangen och mäta det med måttbandet så att det är samma längd som den borttagna omvandlaren. Du vill också dubbelkolla diameter katalysatorn och se till att slangen du använder för att ersätta det är samma diameter. Annars har du problem passar det. Skär det med chop såg.

5 Håll den nya slangen där katalysatorn var på avgaserna. Se till att det finns små eller inga luckor runt lederna där den nya slangen ansluter till den gamla avgaserna. Trim om nödvändigt.

6 Tack svetsa slangen på plats med MIG svetsare. En häftsvets är en liten svets som är stark nog att hålla stålet på plats, men inte så stark att den inte kan tas bort lätt.

7 Kontrollera att slangen passar bra, sedan svetsa på plats fast. Se till att det är svetsat upp hela vägen runt röret, annars kommer du att ha ett avgassystem läcka.

8 Upprepa processen för andra katalysatorer. När du är klar, kör motorn så att du inte har några avgaser läckor. Om du hittar en, svetsa hålet.

Tips

  • Var försiktig vid svetsning. Du vill ha obrännbart kläder och handskar så att du inte bränner dig.