XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Hur att blockera en bil för målning


Processen för att måla en bil måste föregås av blockering eller maskering. Blockering innebär täcker eller ta bort omålade ytor såsom fönster, dörrhandtag och trimma så att de inte blir belagda som färg appliceras på resten av bilen. Om det görs på rätt sätt, kan blockering resultera i ett rent och snyggt lack. Om inte, kan dålig blockering resultera i mer saneringsarbetet än själva målningen. För att utföra en egen blockering, behöver du ett vakande öga och några grundläggande förnödenheter.

Instruktioner

1 Rengöra bilen. Torka bort så mycket smuts och fett som möjligt, sedan tvätta den målade ytan på din bil som förberedelse för målning. Du kan använda diskmedel, en svamp och vatten från en trädgårdsslang. Skölj soap noggrant och torka bilen med en sämskskinn.

2 Använd maskeringspapper och automaskeringstejp för att blockera alla fönster runt bilen. Rulla din maskeringspapper över varje fönster och stoppa in den under trim gränsen. Använd kanten av kreditkort för att skjuta maskeringspapper på plats under trim. Om bilen inte har fönsterfoder, eller om du föredrar att ta bort trim med form-borttagningsverktyg, lägga maskeringspapper hela vägen upp till den yttersta kanten av fönstertätningar. Använd din maskeringstejp för att hålla papperet på plats, och tillämpa den så det finns ingen överlappning på den målade ytan. Bandet Ledningen måste grensla gränsen mellan målade och omålade ytor perfekt för att säkerställa en rak och jämn lackering. Använd ett rakblad för att skära bort överflödigt maskeringstejp från runt kanterna, och se till att det inte finns några klumpar eller krusningar i bandet när installationen är klar.

3 Arbeta dig runt utsidan av bilen och ta bort trim bitar, plast paneler, dörrhandtag eller andra omålade funktioner. Använd din skruvmejsel för att avlägsna eventuella Philips-head fästen håller trim bitar på plats. Använd din platt skruvmejsel som nyfikna för att ta bort några funktioner hölls av metall eller plastclips. Var noga med att inte använda för mycket tryck till små plastklämmor, som kan gå sönder om du gör. Öppna huven och använda skruvmejsel för att ta bort grillen. Leta reda på skruvarna runt raman där det kommer i kontakt med främre delen av bilen. Ta bort alla skruvar och lyft grillen ur sitt läge. Håll alla skruvar och klipp du tar bort på ett säkert ställe, och separera dem för att underlätta återinstallationsprocessen.

4 Ta bort de större och lättare borttagbara yttre funktioner såsom vindrutetorkare och ljus, både fram och bak. Torkare ska glida ur bilen utan verktyg, beroende på bilmodell du har. Kontrollera med bruksanvisningen för att hitta den specifika tillverkarens anvisningar. För att ta bort de främre och bakre ljus, öppna huven och bål, och leta reda på skruvarna runt varje ljus ram. Använd sedan din skruvmejsel för att ta bort skruvarna, och använda händerna för att lossa de elektriska anslutningarna till varje lampa. Kontrollera bruksanvisningen för specifika tillverkarens anvisningar på lätta borttagning eller glödlampa förändringar. Följ dessa instruktioner.

5 Ta bort eventuella krom eller plast stötfångare på framsidan eller baksidan av bilen, om du har dem. Många krom stötfångare är fästa vid undersidan av bilen med bultar. Använd din spärr inställd för att lossa och ta bort dessa skruvar och ta bort stötfångaren från bilen. Om dina stötfångare svetsas på bilen, använd din maskerings papper och tejp för att täcka dem i stället (Referens 2). För att ta bort plast stötfångare trim drar du platt skruvmejsel i spåret mellan trim och stötfångaren och bänd det utåt. Klippen som håller trim på plats kommer att släppa när du gör detta. Skjut skruvmejseln utmed längden av trim och upprepa processen tills det kommer helt löst. Samma process kommer att fungera för stötfångare reflektorer.

6 Använda ett rengörande lösningsmedel för att ge bilen en slutlig gång över innan målningsprocessen börjar. Applicera lösningsmedlet i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Tips

  • Överväga att ha din bil professionellt målade efter att ha utfört blockeringsprocessen själv. Detta kan vara ett billigare alternativ än att ha en pro göra allt arbete. Blockering kan lätt vara den mest tidskrävande delen av målningsprocessen och göra det själv eliminerar behovet av att betala en professionell för att göra det.
  • Misslyckande att korrekt täcka alla de omålade ytor på bilen kan resultera i en lång och omständlig reningsprocess.
  • Applicera alltid auto färg i ett väl ventilerat utrymme iklädd en filtrerings mask.