XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Om du planerar på att köpa en bil som erbjuder någon typ av garanti, är det en bra idé att förstå exakt vad bilens garanti kommer att täcka. I de flesta fall kommer garantin erbjuda några grundläggande termer. Dessa termer innefattar typiskt ett standard drivlina garanti och kanske även en stötfångare till stötfångare garanti och särskilda federalt skapade täckning utsläpp. Genom att förstå de grundläggande villkor som finns i många bil kontrakt, kan du bättre avgöra vilken typ av täckning du faktiskt får.

Kofångare till kofångare

Denna typ av garanti är också ofta kallas "grundläggande garanti" och kommer att typiskt omfatta alla fabriksinstallerade delar mot alla typer av brister i tillverkningsprocessen och utförande. Ett exempel på denna typ av term skulle vara en 5-year / 100000 mil garanti som erbjuds av bilens tillverkaren.

drivlina garanti

Som namnet "drivlinan" antyder, handlar det vanligtvis delar av bilen som behövs för att göra bilen enhet. Mest typiskt hittar din motor och transmission omfattas detta område, även om andra bildelar såsom axlar kan ingå. Du bör notera att exakt vad som omfattas kan variera från tillverkare till tillverkare och även från bil till bil på samma företag. Kontrollera det finstilta i detta avsnitt för att ta reda på vad som omfattas. Normalt är dessa garantier är inte heller överlåtas. Detta alternativ kan också hänvisas till som drivlinan.

Federala Utsläpp garanti

Detta är en federal garanti som är täckt i alla 50 stater och är skapad med hjälp av två typer av system: Emission Defekt garanti och Utsläpp funktionsgaranti. Enligt Environmental Protection Agency (EPA), täcker funktionsgaranti reparationer utförs i de första 2 åren eller 24.000 miles användnings fordon eftersom fordonet missade en utsläppsprovet. Samma tidsperiod gäller för garantin. Vissa delar är också täckta under längre perioder och kan bestämmas på EPA.gov (se referenser).

rostskyddsgaranti

Som namnet antyder, detta avsnitt omfattar alla rost genom perforering på plåt. Denna garanti kommer att variera i längd på ett fordon-för-fordon basis och typiskt utesluter skador orsakade av repor, hack och bucklor. Du kan oftast hitta den här informationen i bilen bruksanvisning.

Varning - Läs det finstilta

Medan en fullständig drivlina garanti kan verka som en utmärkt tillägg till din bil köp, kommer du vill läsa det finstilta att se till att det inte finns några undantag till den del av garantin. Denna regel gäller för hela garantiavtalet så se till att läsa det finstilta att avgöra exakt vad som omfattas och vad som utesluts.