XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Varje gång en ny teknik tar över, måste du hitta ett sätt att få oersättliga föremål från det gamla formatet till den nya. Oavsett om det är poster till cd-skivor eller film till digitala videoskivor, är uppgiften densamma. Du kan betala tjänster att göra dessa omvandlingar för dig, men med lite tid och tålamod, kan du göra det själv.

Grunderna

För att komma igång behöver du en filmprojektor som fungerar, en filmduk eller alternativt vitt material att projicera den på en videokamera, en analog-till-digital video-omvandlare och en dator med lämplig mjukvara. Börja med att sätta upp ett rum där du kan projicera filmer utan inkräktar ljus. Om du har en hel del film att konvertera, skapa en halvpermanent område, kanske i en källare. Ställa in videokamera på ett stativ. Om du spelar in ljudfilm, kan du behöva lägga en extra mikrofon på projektorn. Starta videokameran, starta sedan filmprojektor.

anslutningar

När du har spelat in dina filmer på video, ansluter videokameran till analog-till-digitalomvandlare. Detta är vanligtvis en sladd med RCA-stil phono plug-ingångar och en USB-utgång. Ställ in programvara för att börja spela in video, sedan starta programmet inspelning och starta kameran spela. Om du har en helt digital videokamera, kanske du kan ansluta den direkt till datorn och hoppa över omvandlaren.

författar

När du har video digitaliseras, kan du redigera den i ett mjukvarupaket som iMovie på Apple Macintosh eller Final Cut Pro. iMovie kan du lägga till ljud och specialeffekter. Du kan också rensa upp ljudet lite. Om den ursprungliga filmen har en dålig ljudspår kan du behöva ljud-specifik mjukvara. När du har sista digital video redo att gå, kan du använda iDVD författaren dina DVD-skivor. Detta och liknande programvarupaket kan du skapa menyer, knappar och designer för att göra dina DVD-skivor ser professionella ut. De kommer att spela i vanliga DVD-spelare. När du har skapat det utseende du vill, bränna DVD. Spara iDVD filer så att du kan bränna flera kopior av dina filmer utan att behöva gå igenom hela processen igen.