XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Avbryta en mobiltelefon kontrakt kräver oftast en kund att betala en rejäl avgift förtida uppsägning varierar så mycket som $ 200, beroende på hur många månader abonnenten har kvar på sitt kontrakt. Denna avgift är avsedd att kompensera de tjänsteleverantörer, som typiskt subventionerar en stor del av kostnaden för en ny enhet för att locka konsumenterna till att binda dig till en två-års kontrakt. Det är svårt för de flesta kunder att undvika denna avgift, men tjänsteleverantörer kan avstå från avgiften förtida uppsägning för att avbryta ett kontrakt av flera skäl.

Död

Om en abonnent dör under den tid deras avtal är fortfarande giltig, kommer tjänsteleverantörer avstå från avgiften förtida uppsägning, enligt en artikel mars 2007 av "The New York Times." För att förhindra att abonnenter från att låtsas vara död för att undkomma sina avtal, kan vissa företag be om en dödsattest som bevis.

Att gå med i militär

Om en abonnent ansluter sig till militären och är stationerad i ett annat land, kommer vissa tjänsteleverantörer tillåter dem att avbryta sitt kontrakt utan att betala avgiften förtida uppsägning, enligt en mars 2007 artikel av "Wired" magazine. Men i vissa fall, företagen kommer bara avbryta tjänsten för den tid personen är i aktiv tjänst, och den tid som återstår på kontraktet kommer att lämnas över när kunden lämnar militären.

kontrakts~~POS=TRUNC

Kunder som tecknar avtal med större mobiltelefon tjänsteleverantörer kan undkomma sitt kontrakt utan att betala en avgift förtida uppsägning om det finns en "väsentlig negativ förändring" på deras avtal, enligt ConsumerAffairs.com. Till exempel, om leverantören lägger till en ny serviceavgift till en kund plan, skulle detta utgöra en betydande negativ förändring. Kunden skulle ha minst 14 dagar för att avbryta sitt avtal utan att betala avgiften förtida uppsägning. Men om kunden inte häva avtalet, innebär detta att kunden har accepterat de nya villkoren, enligt ConsumerAffairs.com.

roaming

Vissa tjänsteleverantörer kommer att omfatta språket i en mobiltelefon kontrakt som gör det möjligt för leverantören att häva avtalet, utan en avgift, om kunden flyttar till ett område där företaget inte erbjuda service. Om en kund använder sin mobiltelefon utanför detta leverantörens nätverk, har leverantören att betala ett annat företag för att ha samtal dirigeras genom sitt nätverk. Kunden debiteras månadsroamingavgifter för att täcka dessa kostnader. Dessa roamingtjänster kostar leverantören mer än vad de tar kunder i roamingavgifter. Efter en månad eller två för att göra roamingsamtal, kan tjänsteleverantören beslutar att häva avtalet utan en avgift.

överväganden

Även om det finns sätt att legitimt få ut av en mobiltelefon kontrakt utan att betala en avgift, kommer de flesta företag gör det svårt. Detta beror på att subventionera priset på en ny telefon på framsidan för att locka nya kunder att underteckna ett kontrakt kostar tjänsteleverantörer en större summa pengar. Till exempel, när Verizon Wireless började sälja iPhone till kunder under 2011, "Bloomberg Businessweek" rapporterade i januari 2011 artikel som bidragen kan kosta företaget totalt $ 5 miljarder dollar.