XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Det finns tre grundläggande element som ingår när man försöker starta en förbränningsmotor, och motorcyklar är inget undantag. Först är bränsle, andra är brand - eller snarare, el - och sist är luft. Om motorn inte får tillräckligt av någon av dessa faktorer kommer det inte att starta. I de flesta situationer, om du kör genom en kort checklista med möjliga orsaker, hittar du problem - och oftast kunna åtgärda det utan att spendera ett öre.

Instruktioner

kontroll Anslutningar

1 Kontrollera choken. Om det är urkopplad, dra i spaken nedåt tills du känner motstånd. Försök att starta cykeln.

2 Kontrollera bränsle petcock. Se till att det vrids till "On" läge. Med choke fortfarande engagerad, försök att starta cykeln igen.

3 Kontrollera hur mycket bränsle du har. Fyll på bränsle i tanken, och försök igen.

4 Kontrollera tändstiftskablarna. Se till att de sitter ordentligt. Försök att starta cykeln igen.

Elektrisk

5 Ta bort batteriluckan. Använd en voltmeter för att kontrollera laddningen av cykeln. Det bör vara cirka 12 volt.

6 Om avgiften är låg, försöka hoppa cykeln från ett annat batteri. Någon bil eller lastbil kommer att göra. Alternativt kan du använda en plug-in jump starter i stället.

7 Om cykeln börjar samtidigt som hoppade, koppla bort startkablarna. Om cykeln förblir igång bör du byta ut batteriet. Om det dör kan du behöva byta ut generatorn. Om cykeln inte startar, gå till nästa steg.

8 Kontrollera tändstift. Ta bort dem, och leta efter tecken på slitage eller skador. Om de är skadade ersätta dem. Kom ihåg att även om en Honda Shadow har bara två cylindrar, fortfarande måste du byta alla fyra tändstift. Om de verkar manövreras, gå till nästa steg.

9 Anslut tändstiftet till tändkabeln. Tryck på tändstiftet på ramen eller motorblocket. Tryck på startknappen, medan du tittar på tändstiftet. Om du ser en gnista, är kontakterna fungerar, och problemet ligger någon annanstans. Om det inte finns någon gnista, förnya dina tändstiftskablar och spolar. Om det fortfarande inte löser problemet, måste du ta cykeln till en butik.

Bränsle

10 Se till att din bensintank är full.

11 Koppla bort bränslekabeln från bränsle petcock. Vrid petcock till "On" läge och sedan snabbt tillbaka till "Off". Om bränsle kommer ut, är din petcock i funktionsdugligt skick. Om inte, byt ut den.

12 Ta bort ett tändstift från varje cylinder, och vänta ungefär en timme.

13 Byt ut tändstiften och försöker starta cykeln igen. Detta kommer att rensa alla översvämningar som kan ha inträffat i färd med att försöka att starta cykeln.

Luft

14 Ta bort sätet från cykeln.

15 Ta bort luftfilterkåpan.

16 Kontrollera luftfiltret. Om det är grå eller mörkbrun, eller om det finns skräp fångas inne i det, byt ut det. Om det är ren, lägga den på plats igen. Försök att starta cykeln igen.

17 Om cykeln fortfarande inte startar efter att ha kontrollerat allt, måste du ta den till en mekaniker.

Tips

  • Innan du gör något annat, se till att kill-switch (bredvid gaspedalen, och på de flesta cyklar i klarröd) är inställd på "Kör" eller "ON".
  • Om du måste engagera choken för att starta cykeln, se till att du koppla efter högst fem till tio minuter. Köra med choken på att förbränna bränsle snabbare, och kommer att generera extra värme.
  • Se mycket säker på att när du gör en visuell kontroll av tändstiftet, att tändstiftet ligger an mot ramen eller motorblocket. Inte bara hålla det. Du kommer att få en otäck chock om du gör.