XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

En jämförelse av batterier


Batterier är en viktig energikälla för många produkter, från mobiltelefoner till bilar. Batterier ger ström i volt, som genereras från kemiska reaktioner som leder till en ansamling av elektroner vid anoden, den negativa änden, och gå igenom till katoden, den positiva änden av batteriet. Elektrolyt (flytande) material i batteri hjälpa till att leda elektricitet mellan anoden och katoden. Det som gör batterityper olika är användning, kemisk make-up, spänning och om batteriet är uppladdningsbart.

Alkalisk

Alkaliska batterier makt husgeråd såsom fjärrkontroller, ficklampor, kameror eller elektroniska leksaker. De kommer oftast i standard cylindriska storlekar från AAA (minsta) till D (största). Anoden i ett alkaliskt batteri tillverkad av zink, katoden är tillverkad av mangandioxid och elektrolyten är kaliumhydroxid (en alkalisk lösning). Spänningen på denna typ av batteri varierar från 1,5 till 12 volt. Rena alkaliska batterier kan inte laddas.

Kol-zink

Kol-zink batterier används i bärbara elektroniska produkter som har lägre effektbehov, såsom radioapparater, leksaker eller ljus. Det finns olika storlekar i cylinder eller platta produkter och kraft alternativ för grundläggande kol-zinkbatterier sträcker sig från 1,5 till 12 volt. Kol-zinkbatterier består av zinkklorid, med en zinkanod, en mangandioxid katod och en sur elektrolyt. De är endast avsedda för engångsbruk.

Lithium-Ion

En litiumjonbatteri är en variant av en ren litiumbatteri och elektroniska apparater som mobiltelefoner, sladdlösa verktyg, digitalkameror eller bärbara datorer använder denna typ av batteri. Detta batteri är tillgängligt i ett antal olika storlekar för hushållsprodukter, inklusive cylindrar eller platta rektangulära former. Hybridbilar använder också kommersiella versioner av batteriet. Anoden är vanligtvis gjord av kol, varvid katoden är tillverkad av metalloxid och elektrolyten är ett litiumsalt i en vätska, vilket ger mer stabilitet för att producera kraft. Denna typ av batteri är inte bara uppladdningsbara men håller sin laddning längre än andra typer av laddningsbara batterier. Volt är varierande, allt från 1,5 till 18 volt för hushållsmodeller. Hybridfordonet version gjord av ett antal battericeller, kan sådana volt totalt över 330.

Nickel-kadmium

Nickel-kadmiumbatterier finns i personliga tillhörigheter, såsom digitalkameror, miniräknare, bärbara verktyg och radioapparater. Denna typ av batteri är extremt tålig, med tanke på dess kemiska sammansättning. Katoden är nickelic hydroxid, är anoden metalliskt kadmium och elektrolyten är kaliumhydroxid. Spänningen på batteriet när i gång är 1,2 volt per cell, med större batteripaket på 14 till 18 volt. Denna typ av batteri är uppladdningsbart men behöver laddas ofta för att behålla sin optimala makt.

Nickel-metallhydrid

Nickel-metallhydrid-batterier används för både inhemska och industriella produkter som kräver lite mer kraft. Till exempel, är detta batteri typ som används i digitalkameror och GPS-enheter såväl som i elverktyg. Hybridfordon använder en kommersiell version av detta batteri. Materialen för detta batteri liknar nickel-kadmium-batteri förutom elektroden är nickel oxihydroxid. Volt varierar beroende på deras avsedda användning och sträcker sig från 1,2 till 18 volt för hushållsmodeller. Dessa batterier faller också in det uppladdningsbara kategori.

Bly-syra

Blybatterier är tunga batterier som används i bilar, husbilar och båtar som startbatterier eller djupcyklingsbatterier (för att köra innerbelysning och 12 volts apparater). Till skillnad från hushållsbatterier, är blybatterier tillverkas som mer än en cell, med omväxlande negativa och positiva plattorna. Den kemiska make-up är blyoxid och elektrolyten är en svavelsyra och vattenlösning. Startbatteriet har ett större antal tunna plåtar som det behöver starka, korta kraft skurar, medan den djupurladdningsbatteri behöver långsiktiga energi och har tjockare plattor. Spänning som produceras av blybatteri, såsom de som finns i bilar eller fritidsbåtar, är typiskt 12 volt. Denna typ av återuppladdningsbart batteri har en lång hållbarhet.

Absorberad Glass Mat

Absorberade glasmatta batterier eller bolagsstämmor, är en variant av den blybatteri och används i eldrivna fordon, båtar och militära fordon. Denna batterityp har absorberande glasfibermattor mellan plattorna snarare än en vätska eller gel elektrolyt, vilket innebär att det är mindre troligt att läcka jämfört med andra batterier i samma klass. Total spänning som produceras är vanligen sex eller 12 volt. Bolagsstämmor är laddningsbara med en förlängd hållbarhetstid, som varar upp till 10 år jämfört med tre till fem år för ett blybatteri.