XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Utan tvekan, gunga barer (AKA "stabilisator" eller "anti-roll" staplar) spelar en stor roll i hanteringen, balans och personlighet någon bil eller lastbil. De bedrägligt fjädrande metallstänger bidrar till att diktera hur mycket din bil kropp rullar medan kurvtagning, vilket påverkar dess tendens att glida eller rulla över liksom dess smidighet i snabb vänster till höger manövrar.

Under / överstyrning

Den huvudsakliga effekten av någon krängningshämmare är att det hjälper till att finjustera bilens inneboende tendens att antingen motstå vrida (understyrning), eller att snurra ut eller skjut bakaxeln (överstyrning). Det är viktigt att notera att "balans" är nyckelordet här eftersom den huvudsakliga motkraft till krängning bör vara fordonets huvudfjädrar. Krängningsstänger är endast avsedda att ringa i den sista 10 procent att hantera balansen inte dikteras av bilens viktfördelning eller upphängning. Till exempel, eftersom de är framtungt och kräver styraxeln för att hantera accelerations arbetsuppgifter, framhjulsdrift (FWD) bilar i sig tenderar mot understyrning. Detta kan kompenseras genom att installera en tjockare främre krängningshämmare och tunnare bakre stången. Detta kommer att leda till den bakre änden för att bryta loss lite tidigare än framsidan under hård kurvtagning, vilket är en bra sak på FWD bilar.

Rörlighet

För att förstå hur vikt växling påverkar bilens smidighet, prova denna lilla experiment: Stoppa armarna tätt mot bröstet och rotera överkroppen åt vänster och höger så fort du kan utan att kasta ryggen ut. Nu, gör det igen men den här gången förlänga armarna så långt det går. Den här gången, bör det vara mycket svårare att ändra riktning. Samma princip gäller för smidighet i bilen. Genom att hämma krängning, minskar du mängden vikt överförs till den ena eller den andra i kurvor. Ju mindre vikt överförs till en sida, desto mindre tid det tar att överföra tillbaka om du stänger i motsatt riktning. (Se Resurser)

Overstiffening

Man måste vara försiktig att inte använda en gungning vik som är för tjock för programmet. Eftersom krängningsstänger knyta de två sidorna av suspension, de orsakar oberoende fjädring att bete sig lite mer som en fast axel. Taken till ytterligheter, kan detta göra din nya Honda Civic eller Camaro handtag med all förmåga av en 1922 Divco mjölk lastbil.