XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

E-post och textmeddelande Short Definitioner


Det sätt på vilket du och dem omkring dig kommunicera fortsätter att utvecklas parallellt med utvecklingen av kommunikationsverktyg. Du kan ta emot textmeddelanden och e-postmeddelanden som ser ut som om de har skrivits i kod eller kanske ett annat språk. Dessa förkortningar används ofta för att förmedla snabba känslor. Om du inte gillar att skicka eller ta emot akronymer, du kan alltid text DUNA, eller "inte använder några akronymer," till vem du pratar med.

Väldigt roligt

Känslan av att hitta något roligt och skrattar hysteriskt kan vidarebefordras till en annan i ett par olika sätt. Till exempel LTHTT står för "skratta alltför svårt att skriva." LSHMBH står för "skratta så hårt magen gör ont." LTIC är en förkortning för "skratt tills jag gråta." Andra variationer inkluderar LTM, eller "skrattar för mig själv;" LOL, eller "skrattar högt;" och Lola, eller "skrattar högt igen." LOL även står för "massor av kärlek", så se till att använda den i rätt sammanhang för att undvika en besvärlig situation.

Allt du behöver är kärlek

Var det en pojkvän, flickvän, familjemedlem eller nära vän, dela din kärlek genom en text eller e-post är en snabb process med stenografi. En enkel LY står för "älska dig", medan LYB står för "älskar dig babe." Om förhållandet har blivit värre text eller e LY4E, som är en förkortning för "älska dig för evigt." LYLAB och LYLAS finns meddelanden som används för att förmedla en nonromantic känsla av kärlek. LYLAB står för "älskar dig som en bror", medan LYLAS står för "älskar dig som en syster." Om din kamrat just har lämnat din närvaro, text hennes LYKYAMY som översätts till "älskar dig, kyssa dig, redan saknar dig." De som saknar eller vill ansluta romantiskt med en annan kan skriva MHBFY, eller "mitt hjärta blöder för dig."

Chock och Awe

Ibland händelser inträffar omkring dig att du helt enkelt inte kan tro. Till exempel, om du får chockerande nyheter - antingen positiv eller negativ - du kan text eller e-post OMG, som står för "herregud." OML är ganska lika, står för "Oh min Herre." Om något hemskt händer dig eller någon du känner för andra gången, skriver Onna eller ONNTA. Onna står för "Åh nej, inte igen", medan ONNTA står för "Åh nej, inte detta igen." OTH står för "off the hook", vilket är ett annat sätt att säga "galen" eller "otroligt." Om du behöver information om en incident, text eller e PTMM, som är en förkortning för "säg mer."

fördelar

Den största fördelen med att använda stenografi när textning eller skicka e-post är att det tar mindre tid än att skriva hela meningar. Se bara till att den person du skickar den till förstår innebörden. En annan fördel är att göra det mesta av begränsningar karaktär. Även om e-post kan vara så länge du vill, bär textmeddelanden ofta med sig en karaktär begränsning, eller en begränsning av mängden av siffror, symboler och bokstäver som du kan använda per meddelande. Använda en akronym tillåter avsändaren att vidarebefordra all information med hjälp av minsta möjliga tecken möjliga. Detta kan ibland eliminera behovet av att skicka flera textmeddelanden.