XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

DIY Ported basreflexhögtalare


Portad basreflexhögtalare använda porten för att öka den låga frekvensåtergivningen. Med hjälp av en portade design kräver "tuning" skåpet, som omfattar flera elektromekaniska mätningar som är verkligen provinsen elingenjörer. Tack och lov, för DIY builder, det finns en enorm webbdatabas av dessa mätningar för alla storlekar av högtalare och gratis högtalare bygga mjukvarunedladdningar låta någon med vilja och tålamod att bli en talare byggare expert.

Instruktioner

Förbered för projektet

1 Köp en 12-tums eller 15-tums komponent högtalare / föraren. 12 eller 15-tums högtalare kan producera ett effektivt lägre delen av 20 till 25 Hz. Flera webbkällor kan ge en god överblick, som börjar med Delar Express och Madisound.

2 Använd Thiele / Small (T / S) parametrar för att underlätta ditt skåp design. T / S parametrar är elektromekaniska mätningar av en given högtalarens prestanda, och komma med något bra kvalitet högtalare. Du kan också få dem på nätet från www.thielesmall.com.

3 Ladda ner gratis högtalare bygga mjukvara. Högtalar bygga programvara, kostnadsfri eller köpt, sparar du från de inblandade teknik och matematiska beräkningar för att bygga en portade basreflexhögtalare.

4 Köp ett ark av en tum björkplywood. Björkplywood är materialet av de mest kända tillverkade högtalare.

Bygga basreflexlåda

5 Ange Thiele / Small nummer för din specifika högtalare i högtalar bygga programvara. Bestäm önskad lägre delen svar av din basreflexhögtalare, sedan spara och skriva ut planer.

6 Skär björkplywood i panelstorlekar i skåpet. Använd en tabell såg. Du har sex eller sju stycken, beroende på huruvida en stag bit används i skåpet.

7 Montera den grundläggande skåpet i en trestegsprocess: torr montering, limning och skruvar. Börja med sidopaneler, en bottenpanel och övre panelen. Test passar panelerna, limma med kvalitet trälim att gå med dem. Borra träskruvar för att ytterligare var tre inches längs varje skarv för att ytterligare skapa lufttäta bindningar med hjälp av en skruvdragare eller en borr med Phillips skruv bit. Klämma med möbler klämmor medan torkning. Ta bort klämmorna efter en timme, men låt de fogen torka i åtta timmar.

8 Förbered ryggen och frontpaneler. Den bakre panelen har en anslutningsterminal cup i allmänhet, men i en extern högtalare är förberedd för en tallrik förstärkare. Skär öppningen med en sticksåg, limma baksidan inom sidorna av husdelen, och driva skruvarna från sidopanelerna i den bakre panelen. Klämma för en timme. Låt ytterligare fem timmar för att ställa in. Under denna tid vänds högtalaren på frontpanelen, och dra dess kontur på träet. Använd en kompass för att rita konturerna för hamnen. Använd en hålsåg eller router för att göra nedskärningar. Håll ett avstånd på tre till fyra inches mellan varje frontpanelen utskärning.

9 Montera porten från 3-tums eller 4-tums PVC-diameter rör och en vidgad PVC slut. Limma den monterade porten på baksidan av frontpanelen med PVC-cement.

10 Installera den främre panelen med den monterade porten till boxen. Lim, skruv och klämma frontpanelen. Täta alla inne sömmar med silikon täta. Använd högtalaren och bakre öppningar för åtkomst. Låt silikon täta torka ordentligt torr innan du installerar högtalaren.

11 Fyll skruvhål med trä kitt. När träet spacklet torkar efter ungefär en timme, sand hela skåpet ytan slät. Runda rutan hörn med en router om du vill.

12 Installera terminalen kopp i den bakre panelen. Använd lim och / eller träskruvar för att fästa terminalen koppen. Caulk runt omkretsen av den terminala koppen inuti lådan. Anslut 12-gauge högtalarkabel i terminalen koppen skruvterminaler, och kapa kabeln till en längd av 20 inches. Anslut högtalaren till högtalarkablarna, men inte installera högtalaren i skåpet.

13 Måla, fläck eller tillämpa en träfanér att avsluta lådan. Låt finish torka helt. Installera högtalaren i frontpanelen hos basreflexhögtalare. Använd Phillips träskruv för att fästa den. Applicera en tunn sträng av icke-tork täta mellan högtalarramen och frontpanelen för att säkerställa en lufttät tätning.

Tips

  • Du kan också linje insidan av högtalarlådan med skum eller annat ljuddämpande material, beroende på just din högtalaredesign.
  • Vänta 18 timmar tills silikon har fullständigt härdat. Silikon täta avger gaser samtidigt som det Drys att skada gummi eller skum högtalare omger.