XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

DIY högtalarkablarna


Även om det finns många typer av färdiga högtalarkabel, om du är villig att göra det själv du kommer att bli mycket bättre på att skräddarsy tråd och dess längd till ditt ljudsystem. Den information som ges här kan du ha rätt verktyg för jobbet, samt ger dig en uppfattning om vilka typer av tråd som finns och vad längder och mätare är rätt för din applikation.

material

DIY högtalarkablarna


Det första steget blir att få en spole av högtalarkabel, som kommer att finnas tillgänglig vid varje elektronikaffär. En större spårvidd tråd kommer att ha mindre motstånd eller impedans för ljudsignalen och därför kommer att ge dig en bättre klingande högtalare. Ju lägre mätartypen, desto tjockare tråd blir (dvs. 12-gauge tråd är tjockare än 16-gauge tråd).

För de finaste klingande applikationer, få den tjockaste tråden möjligt som passar dina budgetrestriktioner. En bra tumregel är: ju tjockare tråd, desto bättre ljud. Högre kvalitet (och i allmänhet dyrare) högtalarkabeln har en bättre kvalitet av isolering som förhindrar störningar från andra elektroniska enheter begränsningslinje förlust och tydlighet för ljudsignalen.

Domkrafter för olika typer av plug ansökan är nästa övervägande.

Det finns 3 huvudsakliga sätt att ansluta kablar till förstärkare och högtalare: bare tråd kontaktdon, som använder en fjäderbelastad anordning för att hålla en bare tråd säkert; RCA-kontakter som är gemensamma för äldre system, och de nyare audiofil banankontakter. Var försiktig här. Även om det är lätt att avgöra om du har en metalltråd kontakt, RCA och banankontakt är likartade. Skillnaden är att en RCA plugg kommer att ha en metallkrage som omger själva plugghålet, och en banankontakt hål kommer att omges av en plastkrage.

verktyg

DIY högtalarkablarna


En trådskalare kommer att behövas för att avlägsna isoleringsmantel som omger själva tråden. Praktiskt taget alla typer kommer att göra, tänk bara på att använda så lite kraft som behövs när stripp isoleringen, eftersom den känsliga delar av tråd under måste vara helt intakt för högsta ljudkvalitet.

Det enklaste sättet att lägga till rätt jack är att få en lödfritt typ som bara tillåter ledarinförande, antingen genom botten eller sidan, och sedan skruvar tillsammans för en säker passform. Dessa kan hittas på alla ljud butik, och på många ställen på nätet.

anslutningar

DIY högtalarkablarna


Du måste mäta ungefär hur länge du vill att dina kablar för att köra, och sedan skära dem direkt med dina avbitare. Kom ihåg: Ju längre de är, desto mer ljudsignalen kommer att försämras, och tjockare din tråd måste vara att göra det möjligt för signalförlust. En bra regel är att vid varje 50 fot för att driva tråd, gå upp till nästa tjockare tråd storlek.

Skala av änden med Avisoleringstänger och tvinna de blottade trådarna i fingrarna tills de är kompakte solidly.You'll behöver göra detta med fyra separata ledningar för en två högtalarsystemet.

Härifrån kan kablar anslutas till förstärkare och högtalare om de har bara trådanslutningar. Se till att alla av kabeln laddas i och stadigt fäst i fjäderkontakter för en brusfritt ljud.

Bananer och RCA-uttag behöver ingen lödning att få dem att fungera. Bara in kabeln i botten eller sidan, beroende på vilken typ du har, och skruva den övre locket på. Detta plattar ner tråden och gör en positiv elektronisk kontakt med inget kladd eller krångel. Om du har en sida typ av anslutning, kan tråden måste trimmas för att passa exakt. Använd knivarna på din tråd strippor att göra detta så att tråden passar enkelt och säkert under locket.

Anslut den ena änden till din ljudkälla och den andra änden i en högtalare, sedan luta sig tillbaka och njuta av ljudet bärs av dina DIY högtalarkablar.