XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

DIY Dash Cover


Du kan öka livslängden på instrumentbrädan med hjälp av ett streck lock för skydd. Locket kommer att förhindra att damm samlas på instrumentbrädan. Omfattar också skydda din streck mot solen, vilket kan orsaka instrumentpaneler att knäcka med alltför mycket exponering. Du kan beställa streck täcker från flera webbplatser och fordonsleverantörsföretag, men du bara har standardalternativ. Med en DIY streck lock, kan du skapa en anpassad streck täckning för din bil. Välj bland en mängd olika tyger och färger för din streck täcka, men tänk på att du kommer att behöva lägga till utfyllnad till tunna tyger.

Instruktioner

1 Stretch muslin över instrumentbrädan och använda markören för att spåra konturerna av instrumentbrädan. Slutföra detta steg med billig tyg kommer att säkerställa att din streck locket är en skräddarsydd för din bil.

2 Skär konturen av muslin tyget och placera det tillbaka på instrumentbrädan för att se till att den passar ordentligt. Trimma tyget där det behövs för att se till att du har en perfekt passform.

3 Lägga muslin på en stor bit av papper och spåra formen på papperet för att skapa ett mönster.

4 Placera pappersmönstret på tyget, spåra form med en bit krita och sedan klippa mönstret från tyget. Tjocka styva tyger kan användas som streck täcker på egen hand, men om du använder tunt tyg, skär två mönster som är spegelbilder så att du kan lägga till utfyllnad.

5 Rita mönstret på bomullsvadd med en markör och skär; göra det halv-tums mindre runt kanten för att ge plats för sömmen. Hoppa över det här steget om du använder tjockt tyg.

6 Lägg en bit tyg nedåt på en plan yta, sedan lager med vadd och andra mönster uppåt. Säkra kanten med raka stift hela vägen runt.

7 Sy hela vägen runt kanten, ta bort stiften som du går. Stygnen behöver inte vara perfekt.

8 Dra några vågiga linjer i ett likformigt mönster i hela streck locket, sedan spåra linjerna med stygn för att fästa tyget till vadd i mitten av locket.

9 Montera tyget trimma hela vägen runt kanten på din tjockt tyg eller färdiga vadderad; säkra på plats med raka stift. Söm runt kanterna för att slutföra streck kåpan.

10 Trimma alla lösa trådar eller tyg och placera på instrumentbrädan.

Tips

  • Du kommer att behöva använda en större nål om du använder ett tjockt tyg.
  • Tyger att försöka inkludera velour, duk och även plysch tyg, men känn dig fri att använda tyg du hittar i tygaffär.
  • Du kan anpassa instrumentkåpan genom att tillämpa järn på lappar när du är klar.