XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

DIY 35mm Diaprojektor


Skapa en 35-millimeters diaprojektor tar lite skogsvana, en liten elektrisk know-how och grundläggande förståelse av linser och film. Material att göra jobbet inkludera vissa balsaträ ark, trälim, en hobby kniv, inramning trä, en elektrisk glödlampa uttag, isolerade band och två stora linser från en gammal kamera eller teleskop

Att diapositivhållaren

Att hålla bilden, behöver du en trä hylsa med 35 mm stora hål skär genom mitten. Använda balsaträ och hobby kniv, skär två identiska delar tre inches lång och två inches hög. I mitten av varje stycke, klipp ut genom fönstret i samma storlek som 35 mm film. Skär sedan tre revben, två längden på höjden av bilden, en längden på bredden. Limma dessa på lika avstånd runt ett fönster. När limmet är torr, limma den andra biten till den andra sidan. Den övre delen av glashållaren är öppen för att släppa in och ta bort bilderna. Tälja en halvmåne på toppen av båda delarna storleken på dunk spets. Detta gör det möjligt att klämma bilden och ta bort den.

Gör projektorn

Med hjälp av balsaträ, bygga en låda 12 inches på sidorna och tre inches tall. Inget behov av att geras hörnen om det är alltför svårt. Använd hobby kniv för att öppna en två-tums runda hål i ena sidan. Använd antingen trälim eller mässing nubb att montera. Limma inte eller tack på överdelen. Låt ruta öppen på toppen.

Installera Ljuset

Placera ljus uttag i lådan i sidled och fäst den på lådan. Fästa basen av uttaget till sidan av lådan. Öppna ett litet hål för den elektriska sladden. Enligt glödlampa, sätta en bit isoleringstejp för att förhindra att träet från uppvärmning.

Installera objektiv och objektglashållare

Fokusera bilden betyder antingen att flytta linserna eller flyttar projektorn till och från skärmyta. Förmodligen skulle flytta den lilla rutan fungerar bäst. Placera en lins över två-tums hål och fäst den med antingen tejp eller lim. Placera glid hållaraggregatet i rutan mellan ljuset och hålet. Placera den vinkelrätt mot botten och limma den på plats. Placera den andra linsen direkt framför diapositivhållaren och säkra den på plats.

Stänga av projektorn

På toppen 12-by-12-tums bit av trä, bifoga en bit isolerad bandet där det är över ljuset. Dessutom använder hobby kniv att skära en rektangulär öppning över diapositivhållaren. Göra det tillräckligt stor, så att tummen och pekfingret kan ta bort bilden. Beroende på linsens position, kan objektglasen måste gå upp och ned för att projicera med rätt sida upp. Placera locket på lådan och antingen lämna den oskyddad eller bifoga med två ram gångjärn. Fokus genom att flytta projektorn framåt eller bakåt.