XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Bruksanvisning för Chinon 2000 GL Filmprojektor


Chinon 2000 GL är en 2-hjuls 8 millimeter (8mm) projektor tillverkades först på 1970-talet. Som hem och kommersiella filmer sköt på 8mm film blivit alltmer sällsynta råvaror, behövs en tillförlitlig prognos metod för att förhindra skador på filmen, och 2000 GL, medan något av en antik, är utformad för att vara robust och enkel att använda i hemmet. Threading och titta på filmer på projektorn är fortfarande möjligt idag.

Instruktioner

1 Sitt 2000 GL på en stadig yta och rikta linsen mot en vit skärm eller vägg. Anslut den ena änden av projektorns nätadaptern till strömingången på den högra sidan av projektorn och den andra änden till ett AC eluttag.

2 Ställ fram vredet till "Slow" och den bakre till "Off". Montera en 8mm filmrullen på den bakre spolen och försiktigt mata slutet av filmen i spåret nära det nedre högra hörnet av spolen området.

3 Ställ den bakre ratten för att "Thread" och mata filmen i facket tills den kommer ut den andra slitsen ovanpå projektorn. Linda filmen runt den främre spolen tills den är ordentligt trädd.

4 Vrid den bakre ratten för att "Project" och vrid den främre ratten medurs tills filmen körs med rätt hastighet. Vrid den bakre ratten för att "Rewind" tills du har nått den punkt från vilken du vill titta på, sedan växla tillbaka till "Project." Filmen kommer att pågå tills den helt buffras på den främre rullen, varefter den kan tas bort från projektorn.

Tips

  • Om du har köpt en Chinon 2000 GL andra sidan är den komponent troligen i behov av byte av glödlampan. 2000 GL tar 8V 50W (8 volt, 50 watt) CXL / CXR glödlampor. Besök en glödlampa butik, 8mm hobby leverantör eller platsen i avsnittet resurser för att skaffa nya lampor. Byt ut glödlampan genom att öppna den gångjärnsförsedda klaffen under främre spolen och skruva loss den gamla. Använd handskar medan skruva den nya lampan på plats.