XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Auto Tire Jämförelser


Däckteknik är något av en svartkonst i bilvärlden, förstås av några fler än de som gör det för en levande. Däck är förmodligen en av de viktigaste länkarna i bilen, eftersom den enda delen i kontakt med vägbanan. Oavsett hur väl konstruerade bilen eller dess fjädring kan vara, allt kommer till intet om dess rullande materiel är inte upp till uppgiften att sätta alla dessa möjligheter till trottoaren.

Basic Design

Det finns fem grundläggande faktorer som påverkar däckens prestanda: sidovägg höjd, däckbredd, konstruktion typ, däckmönster och gummiblandning. Var och en av dessa påverkar prestanda på ett annat sätt, och måste balanseras för att ge den typ prestanda köparen förväntar sig.

Tire Bredd

En kritisk aspekt av däckens prestanda är storleken. Oavsett vad däckets konstruktion eller gummiblandning, kommer ultimata dragkraft ner att ha så mycket gummi på vägen som möjligt. Extra bredd är en av de mest uppenbara aspekter av prestanda däck design, men har vissa nackdelar. Breda däck tenderar att fälla vatten under, vilket nödvändiggör större vattenkanaler för att ta bort den. Dessa vattenkanaler avlägsna en del av däck fördelar, och inte hjälpa hantering.

mönsterdesign

De två viktigaste ytterligheter i däckmönster är enorma, knobby monster lastbilsdäck och tävlingsdäck som inte har någon slit alls. Däck har slitbanan av två skäl; den första är att avlägsna vatten och det andra är att öka kontaktpunkten tryck. Ett däck med mycket få vattenkanaler ( "lameller") sätter mer gummi på vägen för dragning i den torra, men blir farligt slick i regnet. En "knölig" däck sätter mer press på marken per kvadrattum, gör det möjligt att gräva i att terräng för mer dragkraft off road.

gummi Förening

Högpresterande däck har en mjuk gummiblandning (ofta införliva silikon) för att hjälpa dem fastnar på vägen. När varm, sådana däck kan faktiskt bli klibbig vid beröring, nästan som gummi cement. Men dessa mjuka slitbaneföreningar tenderar att slitas ut mycket snabbt och minska bränsleekonomin. Hårda däck (som de som används för tunga lastbilar och ekonomi bilar) inte grepp mycket väl, men deras brist på klibbighet innebär att de kan rulla lättare. Sådana "lägre rullmotstånd" gör för en varaktig däck som nät god bränsleekonomi, men är inte lämplig för prestanda användning.

sidovägg Höjd

Även kallad "aspect ratio", en däckets sidovägg höjd har en enorm inverkan på prestanda. Sidoväggen fungerar som något av en kudde mellan slitbanan och hjul, vilket gör att däcket att deformeras till vägförhållanden. Medan höga sidoväggar är bra för komfort och off-road prestanda, de har svårt att hålla den slitbana centrerad under kanten; däcket tenderar att floppa fram och tillbaka under kanten under snabb vänster-höger manövrar. Som sådan, många sportbilar använder mycket korta sidoväggar för att öka styrrespons och "reglerbarhet" vid de yttre gränserna för vidhäftning. Korta sidoväggs däck ger en grövre rida än sina högre kusiner, och inte skyddar fälgen samt från skador på grund av gropar och trottoarkanter.