XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Är min Brake Squeal Normal?


Skrikande bromsar på en bil kan vara irriterande, men den squeal kan också vara ett tecken på ett problem. Bilägare måste avgöra om skrika de hör är normalt eller är ett tecken på ett problem i bromssystemet.

Normal Brake Squeal

När asbest avlägsnades från bromsbelägg, tillverkare tvungna att leta efter andra material för att ersätta den. Många bromsbelägg tillverkas idag använder olika metaller i stället för asbest. Medan metallen gör bromsarna fungerar bra i en rad olika tillstånd, är det också vanligt att dessa kuddar för att skrika. Organiska bromsbelägg inte använda metall, och är mindre benägna att skrika, men kan endast användas på vissa fordon.

Problem Brake Squeal

Broms skrika kan vara ett tecken på olika problem i bromssystemet. Vissa bromsbelägg är tillverkade med en flik metall som kommer i kontakt med rotorn när dynan är sliten, vilket tyder på dynan behöver ersättas. Bromsar kan också skrika grund av problem med bromsrotorn.

Brake Inspection

Bromsbelägg ska inspekteras. Om broms material har slitits till mindre än 1/4-tums tjock eller om fliken skrikande (om sådan finns) vidrör rotorn, kommer kuddar behöver bytas ut. Rotorer ska inspekteras för rost, djupa repor eller skevhet, vilket kommer att kräva renovering eller utbyte.