XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Anvisningar för byte för Front Rack & Pinion Monteringsbussningar på en 2000 Ford Mustang


2000 Ford Mustang base-modell Coupe och Cabriolet var utrustade med en 3,8-liters V-6 motor. 2000 Mustang fanns också i en GT Coupé GT Convertible och SVT Cobra R upplaga. GT modeller kom utrustade med en 4,6-liters V-8, och SVT Cobra R kom utrustade med en 5,4-liters V-8. Hyllan-och-drevet styrenhet på 2000 Mustangs är ganska enkelt att komma åt, på grund av det faktum att dess komponenter är framåt monterade på framsidan K-ram av bilen. Byte av bussningarna är nödvändig för att hålla Stativanordning på plats.

Instruktioner

1 Höj framsidan av Mustang med en domkraft. Placera jack står under båda fram K-rambalkar, bara inåt från framdäcken. Sänk Mustang på pallbockar.

2 Låg under den främre stötfångaren av Mustang, och skjut din kropp i position för att komma åt styrväxel på framsidan av bilen. Höj domkraften till botten av styrväxel, men inte driva upp på racket enheten.

3 Sätt en öppen nyckel på den framåtriktade fästmutter, på framsidan av rackenheten. Sätt en halv-tums-enhet harskramla och uttag på monteringsbulten, precis bakom K-frame tvärbalk. Ta bort muttern från bulten genom att vrida muttern motsols i förhållande till dess position på bilen. Vrid bulten samtidigt med harskramla och ingångar.

4 Dra bulten ur styrväxel bakåt, med en tång om det behövs. Ta bort de framåt och bakmonterade bussningar från styrväxel. Du kan behöva skjuta rackenheten något framåt utanför K-ram för att komma åt bakåtvänd bussning. Om du har problem med att komma åt bussningen, lossa, men inte ta bort den andra fästmutter och bult.

5 Smörj utsidorna av de nya rackmonterade bussningar, med lagerfett. Skjut bussningarna i den främre och bakre delen av rackenheten, för hand. Knacka försiktigt antingen bussning med sidan av näve, om det behövs extra kraft. Använd inte en hammare på någon av bussningar för installation.

6 Installera rackmonteringsbulten framåt genom K-frame monteringshål, därefter genom rackenheten. Montera fästmutter på bulten. Vrid muttern på bulten några trådar, men lämna enheten löst sittande, för att underlätta tillgång till den andra rackmonterad bussning set.

7 Upprepa steg 3 till 6 för att slutföra rack-and-pinion montera bussn ersättning, på den andra sidan av Mustang. Sätt en öppen nyckel på monteringsmuttrarna, sedan dra åt monteringsbultarna ordentligt med Ratchet och uttag. Vridmoment monteringsbultarna till mellan 30 och 40 foot-pounds med en 1/2-tums-drivmomentnyckel.

8 Höj Mustang av domkraften, sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk Mustang till marken långsamt.

Tips

  • 2000 Mustang sitter relativt låg på marken, och sin låga profil förstärks av de främre Valance och markeffekter. Med hjälp av en låg profil jack att höja din Mustang kan undvika kostsamma skador på ömtåliga markeffekter och front-end delar.
  • höjer aldrig ett fordon på en sluttning eller ojämn mark. Lyfta ett fordon på ojämn mark kan orsaka knektar eller jack står att kollapsa.