XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Användningsområdena för en kamera Piezo Motor


En kamera piezo (eller piezoelektrisk) motor är mycket liten version av en elektrisk motor som producerar akustiska eller ultraljudsvibrationer som kommer att orsaka ett linselement som skall justeras i en linjär eller roterande rörelse. Miniatyr motorer är mer elektriskt effektivare än de elektromekaniska motorer de ersatte, enligt ett papper släpptes av nya skalan Technologies.

kamera~~POS=TRUNC

Autofokus linser drivs av dessa små piezo-motorer. Canon raden av sina "L" -serien professionella objektiv hänvisar till "Ultrasonic" motorer som driver de inre linselement. Det faktum att motorerna är effektivare är en viktig faktor för fotografer som bara kanske kan bära ett visst antal batterier med honom på ett uppdrag.

medicinska Mikroskop

Genom att förbättra utformningen av medicinska mikroskop och annan medicinsk optisk utrustning med hjälp av piezo-motorer, kommer utrustning och förbättringar i skanningsteknik har spridda applikationer över det medicinska området. Dessa motorer används inom en rad medicinska tillämpningar inklusive ultraljud sändare, micromonitoring kirurgi enheter och MRI kompatibla robotar.

spektrometer

När Wide-Field Multi Object Spectrometer (WFMOS) är igång på Hawaii 2013, kommer det att vara utrustad med två roterande piezo mikromotorer. Motorns förmåga att göra justeringar i mycket små steg och ge tillräckligt med effekt och vridmoment för att övervinna vridning av de optiska fiberoptiken är några av de funktioner dessa kameramotorer tillför projektet.