XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

Av 1977, vägde Chevrolets Monte Carlo lyx coupe nästan 4000 pund., Dess sportiga utseende gör upp i någon liten åtgärd för att bristen på verklig makt. Som sagt, det fortfarande sålde sin huvudkonkurrent, Fords Thunderbird, med nästan 100.000 trots ett högre pris klistermärke och kallas en "Chevelle i en smoking" med bil & Driver tidningen.

Motor & Transmission

Tack vare oljeembargot, var 1977 Monte Carlo, som sina samtida, en muskel bil med mycket lite muskler. 400-kubiktum motor tappades för bra, att tvinga mindre motorer att dra den enorma bil runt. Borta var de stora block med väl mer än 200 hästkrafter. Köpare kan få en två-FAT förgasare 305-kubiktum motor med 140 hästar, en 350ci två fat med 145 hk eller fyra fat 350ci med en ganska futtiga 165 hästar under huven. Av denna anledning var det '77 Monte Carlo marknadsförs som en "lyx touring bil" i stället för en sport eller muskel bil, men "Popular Mechanics" noterade att bilen hanteras mycket snyggt.

Standard på '77 Monte Carlos var Chevys turbo hydra-matic automatisk växellåda.

Exteriör

Den "Grosse Pointe gotiska" styling av andra generationens Monte Carlo föddes under och varmt godkänts av John Delorean, Chevy GM på den tiden. Den '77 Monte Carlo, sista i sitt generation fanns i Sports Coupe eller Landau, som hade en vinyl bakre tak, en bättre fjädring och stålfälgar.

Det fanns några förändringar i 1977, särskilt galler, som hade en något mer hålig-krom utseende än '76 modellen. En av de mest lätt att känna igen 1977 ledtrådar är horisontellt gallerförsedda bakljus.

Monte Carlo "Knight Crest" emblem flyttades från gallret till huven, och "Monte Carlo" badging sattes ovanför gallret på förarsidan fram, och bredvid den bakre passagerarsidan bakljus i baksätet.

Storlek

Monte Carlo hade en 116-tums hjulbas och var drygt sex fot bred och 17 fot lång. På grund av Chevrolets åter dimensionering dess fullstora bilar för att förbättra bränsleekonomin och stil, 1977 det enda år Chevy s medelstora modeller skuggan full storlek modeller i längd och vikt. Däremot gjorde Monte Carlo varumärke lång huva bidra till siktproblem.

alternativ

Passande för en lyx touring coupe, Monte Carlo fanns med alternativ som gjorde bilen ganska bekväm, förmodligen en nödvändighet eftersom lite gjordes för att uppdatera det inre av '77 modeller. Köpare kan ha bilen lastad med en vindruta antenn, tonade glas avbärare, flashiga vit vägg däck, T-toppar, farthållare, lutning styrning och även vrid skålade säten. Chevrolet återförsäljare skulle också installera en AM / FM-stereo och bakre högtalare samtidigt som en nästan nödvändig rostskydd paket.