XXXXX.com  Home
jackfoundjill.com  Huvudsida

1970 Chevrolet Nova SS 396 Standardfunktioner


1970 Nova var muskeln bilens förra året. Utsläppsnormer, säkerhetsbestämmelser och brist gas kombineras för att tvinga Chevy att tona ner motorn och lägga säkerhetsfunktioner. Dessa egenskaper åt i prestanda ännu mer. Men 1970 var fortfarande ett fantastiskt år för Nova, som presenterade SS paket 396 som borrades ut till en 402 och hade 375 hästkrafter.

Motor

Även om det inte hade kraften i 1969 427-kubiktum motor, 1970 versionen var fortfarande mycket stark. SS, eller Super Sportpaket för Nova, skapade så mycket av en muskel bil som möjligt. Motorn ändrades för att uppfylla nya utsläpps och säkerhetsbestämmelser, men det fortfarande hade 375 hästkrafter.

Motorn hade ett kompressionsförhållande på 10,25: 1, och en borrning och slaglängd 4.094 och 3,76 inches. Den hade en imponerande 415 foot-pounds av vridmoment. Motorn var en V8 med toppventiler och två ventiler per cylinder. Motorn presenterade också en fyra-FAT förgasare som maximerade makt.

SS-paketet för Nova fanns också med en 349-kubiktum motor med en automatisk växellåda. De flesta SS bilar var av denna typ.

drivlina

Den fyrväxlad golv shifter var det starkaste alternativet för sändningar i SS 396 paket, men en Hydramatic och en tre-växlad manuell fanns också.

Nova hade en 111-tums hjulbas. Det körde på E70 X 14-tums däck.

SS hade oberoende kulleden spiralfjädrar för upphängning. Det hade hydrauliska självjusterande bromsar på alla fyra däck med 9,5-tums bromsbelägg. En enda avgas var standard, men en dubbelt avgassystem fanns som tillval.

Funktioner

Muskel bilar byggdes för hastighet och kraft, så det fanns inte mycket av lyxiga utnämningar i SS. Något som skulle kunna minska vikten ökad hastighet, så tillägg hölls till ett minimum. På 1970 SS, servostyrning, automatisk växellåda, luftkonditionering och radio var ytterligare alternativ till paketet.

Många färger fanns tillgängliga, och metallicfärger var tillgängliga som en del av den ordinarie SS-paketet. Tvåfärgade färger fanns också.

Nova hade SS emblem eller insignier, på fendrar och bakre ljus. Gallret var svart och utom de poster, föreföll det som standard Nova.

SS-paketet Nova kostar runt $ 3,000 medan standard Nova var priser på omkring $ 2,500.